08-20 30 00

Info@frimarkenochmynt.se

Frimärken's värde 

Gamla Stans Frimärken & Mynt är vi specialiserade på frimärken och har lång erfarenhet av att bedöma och värdera samlarföremål i Stockholm. Vi erbjuder en kostnadsfri och förutsättningslös värdering av din frimärkssamling för att hjälpa dig att upptäcka deras potentiella värde.

Varför värdera dina frimärken hos oss?

Vi förstår att varje frimärkssamling är unik och har sitt eget värde. Genom att värdera dina frimärken hos oss kan du få en professionell bedömning av deras ekonomiska värde samt deras historiska och kulturella betydelse. Vårt kunniga team av frimärksexperter har omfattande kunskap om olika frimärken, deras rarity och efterfrågan på marknaden. Vi kan ge dig en objektiv bedömning av dina frimärkens värde baserat på deras skick, ålder, sällsynthet och andra relevanta faktorer.

En kostnadsfri och förutsättningslös värdering

Vi erbjuder en kostnadsfri och förutsättningslös värdering av din frimärkssamling. Det innebär att du kan få en bedömning av dina frimärkens värde utan att förbinda dig till något köp eller försäljning. Vi vill att du ska kunna fatta välgrundade beslut och vara informerad om dina frimärkens potentiella värde innan du eventuellt väljer att sälja eller bevara dem.

Kontakta oss för att värdera dina frimärken

Om du är intresserad av att värdera dina frimärken är du välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post. Vårt dedikerade team av frimärksexperter ser fram emot att hjälpa dig och svara på dina frågor. Vi kan boka in en tid för att du ska kunna besöka vår butik i Gamla Stan i Stockholm för en personlig värdering eller så kan vi diskutera alternativa sätt att värdera dina frimärken på. Oavsett vilket alternativ du väljer, kan du lita på vår professionalism och expertis när det kommer till värdering av frimärken.

Upptäck värdet av dina frimärken hos Gamla Stans Frimärken & Mynt och ta del av vår omfattande kunskap och erfarenhet inom frimärkssamlingar.

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning vykort
Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning

Frimärkssamlandet

Frimärkssamlandet, även kallat Filateli, är en stor hobby som intresserar många människor över hela världen. Alltifrån den enkla hobbysamlaren till professionella experter och utställare. 

Världens första frimärke ”One Penny Black” gavs ut i England år 1840 och alltsedan de första frimärkena kom ut så har det funnits samlare.

Har du värdefulla objekt hemma?

Har du värdefullare objekt eller en mer omfattande samling så är du även varmt välkommen att lämna in dessa för förmedling via auktion. Vi lägger regelbundet upp frimärksauktioner och myntauktioner.

Observera att åldern inte är avgörande för ett frimärkes värde. Många frimärken från 1800-talet är idag så pass vanliga så att de betraktas som massvara. 

Mejla oss gärna lite översiktsbilder på det Ni har så kan vi göra en preliminär bedömning.

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning gamla stan sälj

Frimärksmarknaden

De senaste decennierna har frimärksmarknaden upplevt en stor förändring. Samlandet är inte längre den breda folkrörelse det en gång var då var och varannan person samlade på Frimärken. Men detta gäller till stor del samlandet över lag. 

De som samlar på något idag är ofta i genomsnitt mer ”seriösa” i sitt samlande och ställer högre krav på kvalitet och sällsynthet. Detta har bidragit till att det idag är en stark efterfrågan på bättre material och ovanliga frimärken i hög kvalitet. Dessvärre gäller motsatsen för vanliga frimärken s.k. ”massvara”. 

Kontakta oss om du vill ha hjälp!