08-20 30 00

Info@frimarkenochmynt.se

Frimärken, brev & vykort

Vi är speciellt intresserade av att köpa in:

  • Gamla stämplade och ostämplade frimärken från 1840 till 1940-talet i bra kvalitet.
  • Brev och Vykort före 1950-talet.
  • Oanvända (ostämplade) frimärken & häften från 1950-talet fram till idag.

Har du fått tag i en samling med gamla frimärken du önskar sälja eller vill få hjälp med att värdera? Kontakta oss gärna för en förutsättningslös diskussion.   
 
Ostämplade och oanvända frimärken och frimärkshäften från 1950-talet till 2000-talet är s.k. “nominalvara” och dessa köper vi in för en viss procent av frankeringsvärdet. 

Är du samlare av ett specifikt område? Kom gärna och besök vår frimärksbutik i Stockholm. Vi ligger centralt och lättillgängligt nära Gamla Stans T-bana. Det finns även flera lastplatser strax nedanför butiken.

Ring oss idag: 08-20 30 00 eller maila: info@frimarkenochmynt.se. Det går även bra att använda kontaktformuläret nedan. 

Butiken
Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning vykort
Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning

Frimärkssamlandet

Frimärkssamlandet, även kallat Filateli, är en stor hobby som intresserar många människor över hela världen. Alltifrån den enkla hobbysamlaren till professionella experter och utställare. 

Världens första frimärke ”One Penny Black” gavs ut i England år 1840 och alltsedan de första frimärkena kom ut så har det funnits samlare.

Har du värdefulla objekt hemma?

Har du värdefullare objekt eller en mer omfattande samling så är du även varmt välkommen att lämna in dessa för förmedling via auktion. Vi lägger regelbundet upp frimärksauktioner och myntauktioner.

Observera att åldern inte är avgörande för ett frimärkes värde. Många frimärken från 1800-talet är idag så pass vanliga så att de betraktas som massvara. 

Mejla oss gärna lite översiktsbilder på det Ni har så kan vi göra en preliminär bedömning.

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning gamla stan sälj

Frimärksmarknaden

De senaste decennierna har frimärksmarknaden upplevt en stor förändring. Samlandet är inte längre den breda folkrörelse det en gång var då var och varannan person samlade på Frimärken. Men detta gäller till stor del samlandet över lag. 

De som samlar på något idag är ofta i genomsnitt mer ”seriösa” i sitt samlande och ställer högre krav på kvalitet och sällsynthet. Detta har bidragit till att det idag är en stark efterfrågan på bättre material och ovanliga frimärken i hög kvalitet. Dessvärre gäller motsatsen för vanliga frimärken s.k. ”massvara”. 

Kontakta oss om du vill ha hjälp!