08-20 30 00

Info@frimarkenochmynt.se

Din myntbutik

Hos Gamla Stans Frimärken & Mynt är vi stolta över att erbjuda en omfattande myntbutik där samlare och investerare kan hitta unika och värdefulla mynt. Med vår expertis och passion för mynt sätter vi kundens behov i fokus och strävar efter att erbjuda en förstklassig upplevelse.

Upptäck vårt breda utbud av mynt

I vår myntbutik hittar du ett imponerande sortiment av mynt från olika tidsperioder, länder och valörer. Vare sig du är nybörjare eller erfaren samlare, kommer du att finna något som passar dina intressen och budget. Vi erbjuder allt från antika och historiska mynt till moderna samlarmynt av hög kvalitet.

Kvalitet och äkthet är vårt fokus

Vi förstår vikten av att erbjuda mynt av högsta kvalitet och äkthet till våra kunder. Varje mynt i vår butik är noggrant utvalt och granskas av våra experter för att säkerställa dess äkthet och skick. Vi strävar efter att erbjuda produkter av högsta standard och följer branschstandarder för kvalitetssäkring.

Expertis och rådgivning för ditt köp

Vårt dedikerade team av myntexperter finns tillgängligt för att ge dig råd och vägledning under ditt köp. Vi förstår att varje samlare har unika intressen och mål, och vi arbetar med dig för att hjälpa dig hitta de mynt som bäst passar din samling eller investering. Vi är glada att svara på dina frågor och dela med oss av vår kunskap.

Besök vår myntbutik eller handla online

Du är välkommen att besöka vår fysiska butik belägen i Gamla Stan för en personlig och engagerande shoppingupplevelse. Här kan du se och känna på mynten samt diskutera dina behov med vårt kunniga team. För en bekväm och smidig shoppingupplevelse erbjuder vi också en onlinebutik där du kan utforska vårt sortiment och genomföra köp direkt från bekvämligheten av ditt eget hem.

Kontakta oss idag för att upptäcka vårt utbud av kvalitetsmynt eller för att boka en tid för en kostnadsfri värdering av din samling. Vi på Gamla Stans Frimärken & Mynt ser fram emot att vara din pålitliga partner inom myntvärlden och erbjuda dig en unik och tillfredsställande köpupplevelse i vår myntbutik.

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning vykort
Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning

Frimärkssamlandet

Frimärkssamlandet, även kallat Filateli, är en stor hobby som intresserar många människor över hela världen. Alltifrån den enkla hobbysamlaren till professionella experter och utställare. 

Världens första frimärke ”One Penny Black” gavs ut i England år 1840 och alltsedan de första frimärkena kom ut så har det funnits samlare.

Har du värdefulla objekt hemma?

Har du värdefullare objekt eller en mer omfattande samling så är du även varmt välkommen att lämna in dessa för förmedling via auktion. Vi lägger regelbundet upp frimärksauktioner och myntauktioner.

Observera att åldern inte är avgörande för ett frimärkes värde. Många frimärken från 1800-talet är idag så pass vanliga så att de betraktas som massvara. 

Mejla oss gärna lite översiktsbilder på det Ni har så kan vi göra en preliminär bedömning.

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning gamla stan sälj

Frimärksmarknaden

De senaste decennierna har frimärksmarknaden upplevt en stor förändring. Samlandet är inte längre den breda folkrörelse det en gång var då var och varannan person samlade på Frimärken. Men detta gäller till stor del samlandet över lag. 

De som samlar på något idag är ofta i genomsnitt mer ”seriösa” i sitt samlande och ställer högre krav på kvalitet och sällsynthet. Detta har bidragit till att det idag är en stark efterfrågan på bättre material och ovanliga frimärken i hög kvalitet. Dessvärre gäller motsatsen för vanliga frimärken s.k. ”massvara”. 

Kontakta oss om du vill ha hjälp!