08-20 30 00

Info@frimarkenochmynt.se

Din mynthandel

Välkommen till Gamla Stans Frimärken & Mynt, din pålitliga partner för mynthandel i Stockholm. Vi är specialiserade på att köpa och sälja mynt av hög kvalitet och har en lång erfarenhet inom branschen. Oavsett om du är en erfaren samlare eller nybörjare på jakt efter unika mynt, är vi här för att hjälpa dig.

Fördelarna med att välja oss som din mynthandlare i Stockholm:

  1. Bred samling av mynt: Vi erbjuder ett brett utbud av mynt från olika tidsepoker, länder och kategorier. Vår samling inkluderar antika mynt, silver- och guldmynt, svenska och internationella mynt samt andra samlarföremål. Du kan vara säker på att hitta något som passar din smak och intresse hos oss.

  2. Kvalitet och äkthet: Vi sätter stort värde på kvalitet och äkthet när det gäller våra mynt. Varje mynt i vår samling är noggrant granskad och verifierad av vårt erfarna team av experter. Vi garanterar äktheten och autenticiteten hos varje mynt vi säljer, vilket ger dig trygghet och förtroende i ditt köp.

  3. Kunskap och expertis: Vårt team av myntexperter har djup kunskap och omfattande erfarenhet inom myntsamlarvärlden. Vi kan ge dig professionell rådgivning om myntens historiska bakgrund, värde och potentiellt framtida utveckling. Vi delar gärna med oss av vår kunskap för att hjälpa dig att göra informerade köpbeslut.

  4. Personlig service: Vi värdesätter varje kund och strävar efter att erbjuda en personlig och skräddarsydd service. Vårt vänliga och kunniga team är redo att svara på dina frågor, ge råd och guida dig genom hela köpprocessen. Vi strävar efter att skapa långsiktiga relationer med våra kunder och göra din upplevelse hos oss minnesvärd.

Besök vår butik i Gamla Stan, Stockholm:

Du är välkommen att besöka vår butik i Gamla Stan, Stockholm, där du kan utforska vår imponerande samling av mynt och samlarföremål. Våra experter finns tillgängliga för att assistera dig och svara på dina frågor. Vi kan även utföra en kostnadsfri och förutsättningslös värdering av din samling om du önskar.

Kontakta oss för mer information:

Om du har frågor eller vill ha ytterligare information om vår mynthandel i Stockholm, tveka inte att kontakta oss via telefon, e-post eller besöka vår hemsida. Vårt team ser fram emot att hjälpa dig och göra din mynthandelsupplevelse till en framgång.

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning vykort
Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning

Frimärkssamlandet

Frimärkssamlandet, även kallat Filateli, är en stor hobby som intresserar många människor över hela världen. Alltifrån den enkla hobbysamlaren till professionella experter och utställare. 

Världens första frimärke ”One Penny Black” gavs ut i England år 1840 och alltsedan de första frimärkena kom ut så har det funnits samlare.

Har du värdefulla objekt hemma?

Har du värdefullare objekt eller en mer omfattande samling så är du även varmt välkommen att lämna in dessa för förmedling via auktion. Vi lägger regelbundet upp frimärksauktioner och myntauktioner.

Observera att åldern inte är avgörande för ett frimärkes värde. Många frimärken från 1800-talet är idag så pass vanliga så att de betraktas som massvara. 

Mejla oss gärna lite översiktsbilder på det Ni har så kan vi göra en preliminär bedömning.

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning gamla stan sälj

Frimärksmarknaden

De senaste decennierna har frimärksmarknaden upplevt en stor förändring. Samlandet är inte längre den breda folkrörelse det en gång var då var och varannan person samlade på Frimärken. Men detta gäller till stor del samlandet över lag. 

De som samlar på något idag är ofta i genomsnitt mer ”seriösa” i sitt samlande och ställer högre krav på kvalitet och sällsynthet. Detta har bidragit till att det idag är en stark efterfrågan på bättre material och ovanliga frimärken i hög kvalitet. Dessvärre gäller motsatsen för vanliga frimärken s.k. ”massvara”. 

Kontakta oss om du vill ha hjälp!