08-20 30 00

Info@frimarkenochmynt.se

Har du oanvända frimärken?

Vi erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja högkvalitativa oanvända frimärken för att komplettera din samling eller hitta unika frimärken att använda för postala ändamål.

Varför välja oanvända frimärken?

  1. Kvalitet och perfekt skick: Oanvända frimärken är i utmärkt skick och saknar poststämpling eller några andra defekter. De är i sin ursprungliga form och perfekta för samlare som vill ha frimärken i bästa möjliga skick.

  2. Samlarvärde: Oanvända frimärken har ofta ett högre samlarvärde än använda frimärken, särskilt om de är sällsynta, har unika motiv eller har eftertraktade egenskaper. Att investera i oanvända frimärken kan vara ett sätt att bevara och öka värdet på din samling över tid.

  3. Kreativ användning: Förutom att vara eftertraktade av samlare kan oanvända frimärken också användas för att skapa konstprojekt, dekorera kuvert eller helt enkelt för att skicka brev och paket med en extra touch av elegans och nostalgi.

Köp och Sälj oanvända frimärken hos oss:

För samlare som är intresserade av att köpa oanvända frimärken:

  1. Utforska vårt sortiment: Besök vår butik eller bläddra igenom vår onlinekatalog för att upptäcka vårt breda utbud av oanvända frimärken. Vi strävar efter att erbjuda en mångfald av motiv, länder och perioder för att tillfredsställa olika samlarintressen.

  2. Professionell rådgivning: Vårt kunniga team står till ditt förfogande för att ge dig råd och hjälpa dig att hitta de oanvända frimärken som bäst passar dina behov och intressen. Vi kan ge dig information om frimärkens historik, sällsynthet och värde för att hjälpa dig att fatta välgrundade köpbeslut.

  3. Smidig köpupplevelse: När du har hittat de oanvända frimärkena du vill köpa erbjuder vi en smidig och säker köpupplevelse. Vi hanterar all dokumentation, förpackning och leverans för att säkerställa att dina oanvända frimärken når dig i perfekt skick.

För samlare som vill sälja sina oanvända frimärken:

  1. Kostnadsfri värdering: Vi erbjuder en kostnadsfri och förutsättningslös värdering av dina oanvända frimärken. Kontakta oss för att boka en tid för att få dina frimärken värderade av våra experter.

  2. Rättvist pris: Vi strävar efter att erbjuda dig ett rättvist pris för dina oanvända frimärken baserat på deras kvalitet, sällsynthet och marknadsvärde. Vår transparenta värderingsprocess säkerställer att du får en rättvis bedömning av dina frimärkens värde.

  3. Snabb och pålitlig betalning: När vi har kommit överens om ett pris och slutfört alla nödvändiga dokument kommer vi att genomföra betalningen till dig på det överenskomna sättet. Vi strävar efter att göra betalningen så snabbt och smidigt som möjligt.

Sälj dina oanvända frimärken hos Hos Gamla Stans Frimärken & Mynt och dra nytta av vår erfarenhet, expertis och pålitlighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri värdering och låt oss hjälpa dig att få det bästa värdet för dina oanvända frimärken.

 
Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning vykort
Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning

Frimärkssamlandet

Frimärkssamlandet, även kallat Filateli, är en stor hobby som intresserar många människor över hela världen. Alltifrån den enkla hobbysamlaren till professionella experter och utställare. 

Världens första frimärke ”One Penny Black” gavs ut i England år 1840 och alltsedan de första frimärkena kom ut så har det funnits samlare.

Har du värdefulla objekt hemma?

Har du värdefullare objekt eller en mer omfattande samling så är du även varmt välkommen att lämna in dessa för förmedling via auktion. Vi lägger regelbundet upp frimärksauktioner och myntauktioner.

Observera att åldern inte är avgörande för ett frimärkes värde. Många frimärken från 1800-talet är idag så pass vanliga så att de betraktas som massvara. 

Mejla oss gärna lite översiktsbilder på det Ni har så kan vi göra en preliminär bedömning.

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning gamla stan sälj

Frimärksmarknaden

De senaste decennierna har frimärksmarknaden upplevt en stor förändring. Samlandet är inte längre den breda folkrörelse det en gång var då var och varannan person samlade på Frimärken. Men detta gäller till stor del samlandet över lag. 

De som samlar på något idag är ofta i genomsnitt mer ”seriösa” i sitt samlande och ställer högre krav på kvalitet och sällsynthet. Detta har bidragit till att det idag är en stark efterfrågan på bättre material och ovanliga frimärken i hög kvalitet. Dessvärre gäller motsatsen för vanliga frimärken s.k. ”massvara”. 

Kontakta oss om du vill ha hjälp!