08-20 30 00

Info@frimarkenochmynt.se

silver gamla mynt värde

Gamla Stans Frimärken & Mynt är ett välrenommerat företag som specialiserar sig på att köpa och sälja gamla mynt och frimärken. Om du har gamla mynt hemma och undrar om de har något värde så är det här rätt ställe att komma till.

Ett av de vanligaste mynten som vi får frågor om är silvermynten. Silver mynt har varit en viktig del av den svenska penninghistorien och har varit i omlopp sedan 1500-talet. De tidigaste svenska silver mynt var så kallade örtugar, som präglades på 1500-talet och som hade en silverhalt på 88 procent.

Ett annat välkänt silvermynt är riksdalern som präglades på 1600- och 1700-talet. Riksdalern är känd för sin höga silverhalt och sitt imponerande utseende. Riksdalern var också en viktig handelsmynt och användes ofta för att köpa och sälja varor i Sverige och utomlands.

Men vad är då värdet på gamla silvermynt idag? Svaret på den frågan beror på flera faktorer, bland annat myntets ålder, tillstånd och sällsynthet. Ett välbevarat riksdalermynt från 1600-talet kan till exempel vara värt många tusen kronor, medan ett örtugemynt från samma tidsperiod kan ha ett betydligt lägre värde.

För att få en uppskattning av värdet på dina gamla mynt är det viktigt att ta reda på så mycket som möjligt om dem. Vilket år präglades myntet? Vilket tillstånd är myntet i? Finns det några sällsyntheter som gör att myntet är extra värdefullt? Om du har svårt att ta reda på all denna information kan du alltid kontakta oss på Gamla Stans Frimärken & Mynt för hjälp och rådgivning.

När du har fått en uppskattning av värdet på dina mynt kan du välja att antingen behålla dem som en del av din samling eller sälja dem till oss på Gamla Stans Frimärken & Mynt. Vi är alltid intresserade av att köpa gamla mynt och frimärken av hög kvalitet och betalar alltid marknadspris för dem.

Att samla på gamla mynt och frimärken är en spännande hobby som har många fördelar. Förutom att det är kul att lära sig mer om den svenska penninghistorien och se på vackra mynt och frimärken kan det också vara en bra investering. Många samlare ser sina samlingar som en form av sparande och investering för framtiden.

Exempel på samlarobjekt

Aktiebrev
  • Gamla aktiebrev
Militaria
  • Gamla militärföremål
Samlarbilder
  • Alla sorters samlarbilder
Etiketter
  • Öl- och bryggerietiketter

Kontakta oss eller föranmäl ditt besök