08-20 30 00

Info@frimarkenochmynt.se

Gamla silvermynt värde

Gamla Stans Frimärken & Mynt är en välrenommerad företag som specialiserar sig på köp och försäljning av gamla silvermynt. Om du har gamla silvermynt hemma och undrar över deras värde, är vi rätt plats att vända sig till.

Silvermynt har en betydande roll i den svenska penninghistorien och har varit i omlopp sedan 1500-talet. Ett av de vanligaste mynten vi får frågor om är örtugar, som präglades på 1500-talet och hade en silverhalt på 88 procent.

Ett annat känt silvermynt är riksdalern från 1600- och 1700-talet. Riksdalern är känd för sin höga silverhalt och imponerande design. Det var också ett viktigt handelsmynt som användes för köp och försäljning i Sverige och utomlands.

Värdet på gamla silvermynt idag varierar beroende på faktorer som myntets ålder, skick och sällsynthet. Ett välbevarat riksdalermynt från 1600-talet kan exempelvis vara värt många tusen kronor, medan ett örtugemynt från samma tid kan ha ett lägre värde.

För att få en uppskattning av värdet på dina gamla silvermynt är det viktigt att samla så mycket information som möjligt. Vilket år präglades myntet? I vilket skick är myntet? Finns det några sällsyntheter som ökar myntets värde? Om du har svårt att hitta denna information kan du alltid kontakta oss på Gamla Stans Frimärken & Mynt för hjälp och rådgivning.

När du har fått en uppskattning av dina mynts värde kan du välja att behålla dem som en del av din samling eller sälja dem till oss på Gamla Stans Frimärken & Mynt. Vi är alltid intresserade av att köpa högkvalitativa gamla silvermynt och betalar alltid marknadspris för dem.

Att samla på gamla silvermynt är en spännande hobby med många fördelar. Förutom att lära sig mer om den svenska penninghistorien och beundra vackra mynt kan det också vara en bra investering. Många samlare ser sina samlingar som en form av sparande och investering för framtiden.

Exempel på samlarobjekt

Aktiebrev
  • Gamla aktiebrev
Militaria
  • Gamla militärföremål
Samlarbilder
  • Alla sorters samlarbilder
Etiketter
  • Öl- och bryggerietiketter

Kontakta oss eller föranmäl ditt besök