08-20 30 00

Info@frimarkenochmynt.se

Värdera frimärken

Värdera dina frimärken med expertis hos Gamla Stans Frimärken & Mynt

Vill du veta värdet på dina frimärken och få en professionell bedömning av din samling? Hos Gamla Stans Frimärken & Mynt erbjuder vi en kostnadsfri och förutsättningslös värderingstjänst för frimärken av alla slag. Med vår omfattande kunskap inom frimärkssamlarvärlden och vårt engagerade team av experter kan du vara säker på att du får en noggrann och pålitlig värdering.

Varför värdera dina frimärken hos oss?

  1. Erfarenhet och kompetens: Vi har lång erfarenhet och omfattande kunskap om frimärken och deras marknadsvärde. Vårt team av frimärksexperter är passionerade samlare själva och har specialiserat sig på olika områden inom frimärkssamlandet. Med sin djupa kunskap kan de identifiera och bedöma frimärken baserat på deras ålder, märken, sällsynthet och kvalitet.

  2. Objektiv och opartisk värdering: Vår värderingsprocess är helt objektiv och opartisk. Vi tar hänsyn till flera faktorer som påverkar värdet på frimärken, inklusive deras skick, autenticitet, efterfrågan på marknaden och aktuella trender. Genom att förlita oss på beprövade metoder och forskning kan vi ge dig en rättvis och realistisk värdering av dina frimärken.

  3. Kostnadsfri och förutsättningslös värdering: Vi erbjuder en kostnadsfri och förutsättningslös värdering av din frimärkssamling. Du kan ta med dina frimärken till vår butik eller skicka oss bilder och beskrivningar via e-post för att inleda värderingsprocessen. Vi strävar efter att ge dig en snabb och noggrann bedömning så att du får en uppskattning av dina frimärkens värde.

  4. Professionell rådgivning och expertis: Utöver att värdera dina frimärken erbjuder vi också professionell rådgivning och expertis. Vi kan ge dig information om samlarobjektens historia, marknadstrender och potentiella säljkanaler. Vårt mål är att hjälpa dig att fatta informerade beslut om din frimärkssamling och maximera dess värde.

Så här går det till att värdera dina frimärken hos oss:

  1. Kontakta oss: Ta kontakt med oss via telefon eller e-post för att boka en tid för värdering eller få mer information om processen.

  2. Besök vår butik eller skicka bilder: Du kan antingen besöka vår butik och ta med dina frimärken personligen, eller så kan du skicka oss bilder och en beskrivning av dina frimärken

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning vykort
Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning

Frimärkssamlandet

Frimärkssamlandet, även kallat Filateli, är en stor hobby som intresserar många människor över hela världen. Alltifrån den enkla hobbysamlaren till professionella experter och utställare. 

Världens första frimärke ”One Penny Black” gavs ut i England år 1840 och alltsedan de första frimärkena kom ut så har det funnits samlare.

Har du värdefulla objekt hemma?

Har du värdefullare objekt eller en mer omfattande samling så är du även varmt välkommen att lämna in dessa för förmedling via auktion. Vi lägger regelbundet upp frimärksauktioner och myntauktioner.

Observera att åldern inte är avgörande för ett frimärkes värde. Många frimärken från 1800-talet är idag så pass vanliga så att de betraktas som massvara. 

Mejla oss gärna lite översiktsbilder på det Ni har så kan vi göra en preliminär bedömning.

Stockholm mynt och frimärken auktion sedlar försäljning gamla stan sälj

Frimärksmarknaden

De senaste decennierna har frimärksmarknaden upplevt en stor förändring. Samlandet är inte längre den breda folkrörelse det en gång var då var och varannan person samlade på Frimärken. Men detta gäller till stor del samlandet över lag. 

De som samlar på något idag är ofta i genomsnitt mer ”seriösa” i sitt samlande och ställer högre krav på kvalitet och sällsynthet. Detta har bidragit till att det idag är en stark efterfrågan på bättre material och ovanliga frimärken i hög kvalitet. Dessvärre gäller motsatsen för vanliga frimärken s.k. ”massvara”. 

Kontakta oss om du vill ha hjälp!